Terug

Daan Wijnands

 

DAAN WIJNANDS

Choreografie / Staging
Daan studeerde jazztheater- en showmusicaldans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

voor een compleet overzicht ga naar www.daanwijnands.com

Recensie quotes voor de musical Hello Dolly!

“…het gaat om de energieke ensemblescènes, die groots zijn opgezet door choreograaf Daan Wijnands. Zij laten een Broadway-gevoel van de bühne gutsen, dat je zelden zo kleurrijk ziet op de Nederlandse podia.
…allemaal in oogstrelende samenspel. Visueel is het een spektakel…” (NRC – Elisabeth Oosterling)

“Met name in een aantal grote dansscènes – de choreografie is van Daan Wijnands – overrompelt deze voorstelling.” (Volkskrant – Joris Henquet)

“Choreograaf Daan Wijnands stuwt zijn dansers naar olympische hoogte.” (Parool / AD – Patrick van den Hanenberg)

“…de ensemblenummers zijn van een dusdanig hoog niveau dat ze, mede dankzij choreograaf Daan Wijnands, een genot zijn om naar te kijken.” (Telegraaf – Esther Kleuver)

“Een enorm ensemble zingt en danst op het hoogste niveau in fantasierijke, acrobatische choreografieën van Daan Wijnands.” (Trouw – Bianca Bartels)

“…een schitterend ballet vakwerk van de bovenste plank. Een moment van genade aan de hand van Daan Wijnands, die zich opnieuw als een uitermate inventieve choreograaf manifesteert.” (Dagblad van het Noorden – Jacques d’Ancona)

“De lichtvoetige choreografie die Daan Wijnands daarop maakte is helemaal raak. De sierlijke sprongen, benen die hoog de lucht in worden gegooid en gecontroleerde pirouettes zijn “ prachtig in stijl van ouderwetse filmmusicals zoals Singin’ in the rain en An American in Paris. (Theaterkrant – Sanne Thierens)

Stills