Terug

Daan Wijnands

 

DAAN WIJNANDS

Choreografie / Staging
Daan studeerde jazztheater- en showmusicaldans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Choreografie: De Marathon, Snorro, Ciske de Rat, Petticoat (TV), De Zevende Hemel (film), De Gelaarsde Kat (Efteling), De Gelaarsde Poes (RO), In de ban van Broadway, Moeder ik wil bij de Revue, Onder de groene hemel, Een avond met Dorus, Als je niet leeft kun je niet scoren, Putting It Together, Sonneveld, Powervrouwen, Hij Gelooft In Mij, Grand Hotel, Toneelgroep de Appel, Schraap, Next to Normal, De Eetclub, Droomvlucht, Spring Awakening, Urinetown, Sunset Boulevard, Simone-Songs From The Heart & Songbook, Plien & Bianca, Foeksia De Miniheks (film), Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Aan Het Einde Van De Regenboog, Opening Betuwelijn, Symphonica In Rosso – Paul De Leeuw, The Last Five Years en Jesus Christ Superstar.

Was associate choreograaf bij Petticoat, Ciske De Rat-De Musical, Chess (Oslo) High School Musical, Musical Awards Gala 2007 en 2008, Winxclub on tour en Musicals In Ahoy 2006.

Begon zijn danscarrière bij Djazzex Modern Jazzdance Company. Gevolgd door de musical producties West Side Story, Anatevka, Chicago (Utrecht en West End -Londen), 3 Musketiers, Crazy For You en de theatervoorstelling Simone – Songs From The Heart.

Prijzen:

Ontving driemaal de John Kraaijkamp Musical Award: voor Beste Choreografie/Musical Staging voor Spring Awakening (2011), Urinetown (2010) en voor Aanstormend Mannelijk Talent voor zijn rol in Chicago (2000).

Werd ook viermaal genomineerd: in 2017 in de categorie Beste Regie/Choreografie voor De Gelaarsde Poes, 2015 in de categorie Beste Regie/Choreografie voor Moeder ik wil bij de revue, in 2002 in de categorie Beste Nederlandse Acteur Werkzaam In Het Buitenland (Chicago – West End) en in 2009 voor Beste Choreografie voor JOSEPH.

Voor een compleet overzicht ga naar: daanwijnands.nl

Stills