Terug

Dick Cohen

Geboortedatum: 03.10.1960 te Amsterdam
Vak: Acteren, Musical, Voice over, Zang

Na zijn opleiding aan de Academie voor Kleinkunst begon Dick zijn theaterloopbaan met de oprichting van Cabaret Boemerang (samen met Albert Verlinde) waar hij in 1984 de Pisuisse Prijs voor ontving.

Dick was drie seizoenen te zien naast André van Duin in diens Revues. Na de concerttour Tonight, Music & Songs of Leonard Bernstein met het Philharmonisch Orkest, volgde een reeks van musicals: Cyrano de musical, Tsjechov de musical, Willeke de musical, de Duitse Les Misérables, Annie, Anatevka, Titanic, The Sound of Music, Crazy For You, Kuifje-de Zonnetempel, Into the Woods ( M-lab), Cabaret, Hairspray, De Jantjes, Heerlijk Duurt het Langst.

Voorts verleende Dick zijn medewerking aan Musical meets Movies in Ahoy, de concerttour Bernstein, Broadway Songbook met het Metropole Orkest. Samen met Arie Cupé speelde hij een eigen Nederlandstalig liedjesprogramma Alle Dagen Feest. Met Broadway in de Polder ( M-lab) bracht hij een hommage aan Jos Brink en Frank Sanders. Vorig seizoen speelde Dick de rol van Richard Bucket in de komedie Schone Schijn en zong hij in het programma : Wij Nederlanders met liedjes van Jules de Corte.

In 2000 ontving hij de John Kraaijkamp Musical Award, Beste Mannelijke Bijrol in de musical Tsjechov:, in 2002 de nominatie in dezelfde categorie voor Titanic. In 2055 werd hij genomineerd voor Crazy For You, Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical en in 2015 was hij winnaar van de Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in Love Story.

Stills

Videos